Ik geef lessen in Zen tekenen en Zen aquarel in Rijswijk. Je kunt bij mij terecht voor een individuele les of je inschrijven voor een workshop. Het is ook mogelijk om in onderling overleg les te krijgen op andere (buiten) lokaties. Mijn lessen zijn geschikt voor voor particulieren, maar ook geinteresseerden die beroepsmatig  met Zen tekenen aan de slag willen (met name teken en meditatieleraren en zorgverleners) kunnen bij mij terecht. Op deze pagina is meer te lezen over het gebruik van Zen tekenen in de zorg en het helende effect van Zen tekenen.

 

Mijn lessen hebben een persoonlijk karakter waarbij plezier in tekenen voorop staat. Je hebt daarom geen tekenervaring nodig om deel te kunnen nemen. Ik werk  in de lessen in rust en stilte en doe dat bij voorkeur in kleine groepen van 4 a 5 personen.

 

In de lessen met potlood worden allereerst de basisoefeningen uitgelegd. We doen oefeningen om rustig te worden, om de tekenreflex te ontdekken door middel van contour tekenen en werken daarna de tekening verder uit. Ook besteden we aandacht aan jouw persoonlijke instelling ten opzichte van de gemaakte tekening het tekenen beinvloedt. Het lezen van het Zen tekenboek voor de les is geen must, maar kan wel voor een extra verdieping zorgen, zdat je meer uit de les kunt halen.

Materiaal is inbegrepen bij deze les.

 

In de Zen aquarel lessen word gewerkt met aquarelverf, inkt en pen. Voor het volgen van deze lessen heb je een beginnersset aqaurelverf en een Chinese kwast nodig. Overige materialen zoals inkt, papier en pen zijn inbegrepen in de les. Plezier en spontaniteit staan voorop bij de lessen. Je kunt je aanmelden voor een individuele les of via mijn nieuwsbrief op de hoogte worden gebracht van workshops.

 

Ik organiseer workshops welke ik aankondig in mijn nieuwsbrief (klik op de postduif beneden om je hiervoor aan te melden). Je kunt ook zelf een groep van 4 a 5 personen aanmelden voor een groepsles op afspraak.

 

Een individuele les van 2 uur kost 100,- euro (inclusief  BTW, materiaal en thee).
Voor een afspraak kun je contact met mij opnemen.

 

 

Adres: Frans Halskade 227, 2282 TZ Rijswijk (ZH).

Tram 17 stopt op loopafstand. Gratis parkeren tot 18 uur savonds.

 

Aanmelden of informatie:

 

Bel 06 22385144 of info@michelledujardin.nl

 

© 2018 Michelle Dujardin | Frans Halskade 227, 2282TZ Rijswijk, Nederland
© 2018 Michelle Dujardin | Frans Halskade 227, 2282TZ Rijswijk, Nederland
© 2018 Michelle Dujardin | Frans Halskade 227, 2282TZ Rijswijk, Nederland
© 2018 Michelle Dujardin | Frans Halskade 227, 2282TZ Rijswijk, Nederland