Zen sieraden van porselein

mei 17, 2013 in Blog bericht

porseleinen sieraad porselein

mini-maniMini-mani’s zijn geluksteentjes van porselein. Je kunt ze dragen als kettinghanger aan een leren koord of zilveren ketting.

Ik was niet van plan om ‘Zen’ steentjes te gaan maken. Ik kreeg les van sieraad ontwerpster Judith Bloedjes in hoe je afbeeldingen op porselein kunt zetten. De dop van mijn punteslijper had de perfecte ovale vorm. Er onstonden een soort steentjes met afbeeldingen van mijn tekeningen en symbolen van dieren.

porselein Sieraad ovaal

De steentjes bestonden al toen ik werd gewezen op de overeenkomst met het boeddhistische ‘manisteentje’. Deze steentjes bevatten een spreuk (Ohm Mani Padme Hum) en geven positieve energie. Ze worden gemaakt bij een nieuw begin. Omdat het woord ‘mani’ ook ‘juweel’ betekent, hebben mijn porseleinen sieraden deze naam gekregen. Het waren twee vliegen in één klap.

Toeval of niet, de meeste Mini-Mani’s die ik heb verkocht staan inderdaad symbool voor afscheid van het oude en het begin van een nieuwe periode. Ze hebben voor veel mensen een emotionele waarde, vooral de diersymbolen. Het lijkt alsof de steentjes vanzelf bij de juiste persoon terecht komen, en worden intussen gedragen door mensen uit verschillende landen over de hele wereld. De betekenissen van de diersymbolen zijn hier te lezen.

Hieronder staan een aantal steentjes in mijn Etsywinkel. Klik op minimani om de hele winkel te bezoeken.