The Miracle of Zen drawing

mei 9, 2014 in Blog bericht

book cover

Nog even en het ‘The Zen drawing Pack’, een tekenkit bestaande uit het boek ‘the Miracle of Zen drawing’ en het werkboek ‘Zen drawing journal’ met potloden ligt in de Amerikaanse boekhandels. Ik begin het steeds meer te geloven. Zeker nu ik een geprinte versie van de opmaak heb ontvangen. Ik word steeds enthousiaster, het is zo vrolijk en kleurrijk! Op de foto hierboven een foto van de omslag.

De titel ‘The Miracle of Zen Drawing’ kan voor mij niet meer toepasselijker! In dit boek wordt beschreven hoe je door te tekenen meer open gaat staan voor de wonderen van het leven en meer ‘joy’ en geluk gaat ervaren. Het boek gaat over de Boeddhistische visie op creĆ«ren: hoe creatieve energie door je stroomt wanneer je van binnen stil bent en de mooiste creaties ontstaan als je durft los te laten en let op synchroniciteit en toeval.

Dat het zo werkt, heeft dit boek voor mij bewezen. In de week dat ik besloot om zelf een boek te gaan schrijven voor de Amerikaanse markt kreeg ik een mail van Quayside publishers of ik interesse had in het maken van deze kit over zen tekenen. De timing was bizar, ik kan het amper geloven. Samen met mede auteur en collega Willem Radder hoefde ik alleen maar een Engelse outline op te stellen en het was geregeld. Diezelfde week zijn we begonnen met schrijven en tekenen.

In mijn beleving was de totstandkoming van het zen tekenboek al meer dan wonderlijk. Ik was van plan het boek zelf uit te geven toen Asoka via via hoorde over mijn plan. Ik stond op het punt om een contract met een drukker te tekenen. Omdat alles klaar lag kon het zen tekenboek mee in de eerstvolgende ronde boeken van Asoka. Als je weet hoe lastig het in deze tijd is om een uitgever te vinden is er zeker sprake van een ‘Miracle’. Je kunt ook de conclusie trekken dat er wereldwijd meer bekendheid mag komen voor Zen tekenen!

Vol trots zag ik de opmaak van de eerste pagina, waar ik het boek opdraag aan mijn dochter:

miracle of zen drawing voor lem
De rest blijft nog geheim, tot de tijd dat het boek er werkelijk is!