Tekenen in Parijs

Tekenen in Parijs

In december 2012 ben ik naar Parijs gegaan en heb daar redelijk veel kunnen tekenen op straat. Ik had, geheel tegen mijn gewoonte in, geen fotocamera mee. De tekeningen die ik heb gemaakt herinneren mij aan de momenten dat ik tekende.

Hier een paar voorbeelden:

Deze tekening van de Hallen is voor een deel Zen getekend, voor een deelĀ  oude stijl. Zeker wanneer er gebouwen in het spel zijn en je te maken hebt met perspectief en rechte lijnen en symbolen, komt het verstand snel en ongevraagd om de hoek kijken. De mensen in deze tekening zijn zo goed als blind getekend.

Bij het Louvre heb ik de laatste tekening gemaakt. De sfeer was er rustig en er hing prachtig laag zonlicht. Als ik kijk naar de tekening, denk ik automatisch terug aan dit moment. Ik realiseer me ook dat ik de rechter lantaarn beter we had kunnen laten. Ik heb hem per ongeluk over een grappige vogel heen getekend. Zen tekenen is de kunst van het weglaten en in deze tekening ben ik iets teveel doorgeschoten met het toevoegen van donkere tonen.

Parijs is een ideale stad om te tekenen. Ik ben er in het afgelopen jaar twee keer geweest. Met de thalys kun je zelfs met gemak heen en terug op dezelfde dag. Ik kan het van harte aanraden!