Tekenen in een dierentuin

tekenen in de dierentuin
Misschien is het opgevallen dat ik graag dieren teken. Dat is voor mij altijd een uitdaging. Het zijn modellen met een eigen wil. Bewegelijk en moeilijk te ‘vangen’ op papier.

Rond de kerst kwam ik terecht in dieren park de Oliemeulen in Tilburg. Dit park noemt zichzelf ‘het vreemdste dierpark van Nederland.’ Dat klopt wat mij betreft helemaal. Het is ook piepklein. Eigenlijk is het meer een reptielenhuis met een aantal hokken buiten. Ik had gelukkig een tekenboekje meegenomen. Reptielen zijn een geschenk voor tekenaars. Ze hebben opmerkelijke vormen en zitten goed stil. De meeste tenminste.De Oliemeulen is de trotse bezitter van een ‘siamese slang’. Een tweekoppig foutje van de natuur.

Hoewel ik heel bijzondere dieren heb gezien en boeiende tekeningen heb kunnen maken, was het mooiste moment voor mij de ontmoeting met een schildpad. Ik zat voor het glas toen de schildpad op zijn gemak voorbij schoof met een bolletje voedsel (?) in zijn bek. Hij zag mij en veranderde van parcours. Hij kwam bij mij bij het raam zitten en het was net alsof hij wilde zien wat ik tekende.

Ik hoop dat ik zijn goedkeuring heb gekregen!