Tekenen in de beeldentuin van Gees

oktober 23, 2012 in Blog bericht

Dit weekend was ik in Gees, Drenthe, in de galerie ‘Beelden in Gees‘ als deelnemer van de herfstexpositie. Deze expositie ging officieel afgelopen vrijdag van start. Ik was er zelf op vrijdag en zondag en heb er foto’s gemaakt van de expositie en de tuin.

 

Twee van mijn schilderijen.
De beeldentuin van Gees is een begrip. De hele zomer zijn er heel veel beelden te zien van diverse kunstenaars in de grote en prachtige tuin. In de herfst is er alleen een expositie binnen. De tuin trekt zich terug voor een winterslaap. Toch is dit seizoen naar mijn idee het mooiste moment om de tuin te bezichten en er -uiteraard- te gaan tekenen. Je moet geluk hebben en het juiste moment treffen. Vrijdag bijvoorbeeld scheen de zon en waren de bladeren prachtig gekleurd. Zondag was het bewolkt en lagen de meeste blaadjes al op de grond.

 

 

 

 

 

 

 

Nou moet ik eerlijk bekennen dat ik door de expositie weinig aan tekenen ben toegekomen. Ik heb een andere oplossing gevonden: zondag heb ik heel veel verschillende en bijzondere bladeren van de grond geraapt om in alle rust thuis te tekenen. De dashboard van mijn auto ligt nog vol (hoe toepasselijk gezien het schilderij van mij dat er hangt). Ik hoop dus binnenkort ook tekeningen te laten zien en ga zeker nog eens terug om rustig te tekenen in Gees!