Tekenen in Artis!

december 22, 2013 in Blog bericht

  wolf

Het is stil geweest op deze website en daar komt hopelijk snel een einde aan. Ik heb wel een legitiem excuus; de afgelopen maanden heb ik hard gewerkt aan een boek dat hopelijk dit jaar in Amerika verschijnt. Hierover volgt snel meer informatie!

Om deze reden heb ik ontzettend veel tekeningen gemaakt. Van simpele schetsen tot gedetailleerde tekeningen. Ik probeer mijn werk zo leuk mogelijk te maken en heb daarom plekken plekken opgezocht waar ik het sowieso naar mijn zin heb. Interessante tekeningen volgen dan vanzelf wel.

Artis stond al lang op mijn verlanglijst. Voor het nieuwe boek had ik ook tekeningen nodig van bevers, wasberen en tijgers. Ik wist dat de wasbeer te vinden is in Amsterdam en de beverrat (dus niet de bever) woont er ook, maar de laatste tijger is al jaren geleden overleden aan een gebroken hart. Het leek me daarom al voldoende als ik een aantal leuke schetsen van wasberen zou kunnen maken.

Dat viel wel even tegen toen de familie wasbeer zich had teruggestrokken in een kleine boomstam voor een uitgebreide middagdut. Zouden ze nog tevoorschijn komen? Na de lunch leek het net zo uitgestorven als het uur ervoor. Maar na vijf minuten ging blijkbaar toch de biologische wekker af en tot mijn grote geluk bleef deze schat lang uit het raampje staren. De tekeningen kun je hopelijk bewonderen in het boek.

wasbeer

 

Veel andere dieren waren ook interessante modellen:zen tekening woestijnvos

44 toucan klein

Dieren bewegen in de meeste gevallen, dus moet je snel tekenen en tevreden zijn met simpele lijntekeningen.

Aan het einde van middag was ik heel blij met alle dieren die ik gezien en getekend had. Voor de tijger moest ik nog een keer naar Blijdorp had ik besloten. Ik stapte nog even het Aquarium binnen, waar ik nog nooit eerder geweest was. Daar stond mij een grappige verrassing te wachten…

In een glazen kast, op een plek waar ik het nooit verwacht had, stond een opgezette tijger! Was het de laatste tijger van artis? Ik weet het niet. Wat ik wel weet, is dat een opgezette tijger een perfect model is voor het maken van een tekening. Als er iets bewoog, dan waren het mijn eigen handen. Natuurlijk was het leuk geweest om een levende tijger te tekenen, maar ik had hem dan nooit van zo dichtbij kunnen bekijken!

tijger

tekening tijger