Stitch tekenen in Disney Parijs

augustus 27, 2015 in Blog bericht

luxembourg

In de zomervakantie nam mijn tante mij en mijn dochter mee naar Disneyland Parijs. Een kleine traditie, aangezien zij mij vroeger al eens meenam toen ik net iets ouder was dan mijn dochter nu.

We namen de Thalys naar Parijs en bleven een daar een paar uur in het centrum. De laatste keer dat ik Parijs bezocht was dat om te tekenen voor het Zen tekenboek. Deze keer, met mijn dochter erbij, kwam daar heel weinig van. Behalve deze schetsen die ik maakte in Parc Luxembourg:

foto 1-3

foto 2-2 Palmtree and a small ship

Ik had nooit gedacht dat er tijd zou zijn om te tekenen in Euro Disney. Maar tot mijn verbazing werd er tekenles gegeven in het naastgelegen park ‘Walt Disney Studio’s’. Op een groot lichtscherm demonstreerde en docent hoe je in een aantal simpele lijnen Disney figuur ‘Stitch’ kon tekenen. Wij als leerling ieder achter ons eigen verlichte tafeltje.

les

disney tekenen klein

My daughter, drawing

lemoni stitch

The result of my daughter (age 7)

stitch

My result (age 36)

Door tijdgebrek moesten wij iets eerder stoppen dan de anderen, wat mij de kans gaf even op de tafels van de andere deelnemers te kijken. Tot mijn verbazing hadden een aantal volwassenen flink moeite om de tekening in proportie op papier te krijgen.

Mijn dochter van 7 klaagde even dat mijn tekeningen altijd mooier zijn dan die van haar. Maar toen ik uitlegde dat ik ruim 20 jaar langer heb kunnen oefenen, werd ze weer trots op zichzelf.  Als alle kinderen gestimuleerd zouden worden om te blijven oefenen, zou het tekenprobleem in een decennia of 2 vanzelf opgelost zijn.

Hoe zou de wereld eruit zien als iedereen in staat was om zelf magische tekeningen en films te maken zoals Walt Disney dat deed? Zijn werk heeft de wereld absoluut een stukje mooier gemaakt. Als iemand heeft laten zien hoe belangrijk tekenen is, dan was hij het. Om die reden is Walt Disney voor mij een held!

zen tekenen newsletter