Geiten, schapen en lammetjes tekenen

mei 17, 2012 in Blog bericht

geiten schapen en lammetjes
Onlangs vond ik een oud schrift van mij met tekeningen uit mijn kindertijd. Ik was toen tien jaar oud. Eén was een realistische tekening van een lammetje.
Ik had deze week al Zen tekeningen van schapen willen plaatsen op deze blog. Tijdens mijn vakantie in Engeland kon ik ze vanuit het huisje in het weiland zien lopen. Ze waren vrij schuw en bewegelijk. Dat heeft geresulteerd in een aantal heel grappige (vind ik) contourtekeningen:
Alleen voor het bepalen van de plaats van de ogen en neus heb ik bij deze tekeningen op het papier gekeken. Dat maakt ze voor mij vooral zo verrassend. Ik had ze wel kunnen uitwerken, maar voor mij is het goed zo als ze nu zijn.
Mijn persoonlijke favoriet:
 En dat een blind contour lammetje, in werkelijkheid nog geen cm groot en hier behoorlijk opgeblazen:
Als laatste nog de geitjes van het Geertje. Het was er zo druk vandaag dat de geitjes aan het einde van de middag in slaap waren gevallen. Mooi tekenmoment voor mij!
Het is dus heel leuk om geiten en schapen te tekenen. Het is een goede oefening voor het loslaten van controle (probeer een bewegend schaap eens blind te tekenen) en als ze tam zijn en stil liggen zijn het mooie modellen die je rustig kunt uitwerken.