Een narcis tekenen

april 11, 2012 in Blog bericht

narcis
Dit Paasweekend (april 2012) was ik op landgoed Boekesteyn. Een mooie plek waar ik nog nooit eerder geweest was. Ik had mijn tekenboek meegenomen.
Mijn dochter van 4,5 was ook mee en vermaakte zich er prima. Ze gedroeg zich als een echte kleuter en plukte alle bloempjes af.
Zo ook, op een onbewaakt moment, een narcis. Die heb ik vervolgens als onderwerp genomen om te tekenen.

 

Sinds vorige week heb ik een nieuwe videocamera en die had ik ook meegenomen. Het spontane idee kwam op om een aantal filmpjes te (laten) maken tijdens het tekenen, zodat ik het Zen tekenen beter in beeld kan brengen. Die filmpjes zijn gemaakt, maar om daarmee meteen een goede instructievideo te maken is zo simpel nog niet. Meditatief blijven in een drukke speeltuin met een camera op je gericht is een hele uitdaging. Het monteren, knippen en plakken van de film in nieuwe programma’s ook. Daarbij komt dat je dit soort dingen beter goed kunt voorbereiden. Je nagels vooraf schoonmaken bijvoorbeeld…
Ondanks alle startersproblemen wilde ik het filmpje wel laten zien op de blog. Maar toen ik het net wilde publiceren,
bleek mijn programma ineens illegaal te zijn en werden er voor straf allemaal teksten door het beeld geplaatst.

 

filmstill van het mislukte filmpje
Door de beweging in de still valt de vieze nagel niet zo op.
Nog even wachten dus tot ik beter snap hoe het werkt. Maar ik heb alle vertrouwen dat er binnenkort ook filmpjes gaan verschijnen met schone nagels en zonder reclameteksten. Nu dus even zonder film. Hier het eindresultaat: