Folkmuzikanten tekenen in cafe de Vriendschap

Gisteren was het prachtig weer. We stapten op de fiets om even naar buiten te gaan. Dat ‘even’ liep al snel uit de hand. Van Leiden naar Koudekerk aan den Rijn, daarna richting Weipoort en ondertussen opzoek naar een eetcafe voor lunch. Dat cafe bleek niet voor het oprapen. Ik had mijn tekenboekje meegenomen, maar met een knorrende maag kwam er weinig van tekenen. We deden een poging om de weg af te snijden dwars door een vogelgebied. Het werd een groot blubber avontuur, waarbij we met een fiets op de rug over smalle bruggetjes moesten klimmen en vast kwamen te staan met onze degelijke stadschoenen in de modder.
Kortom, ik was blij en vies toen ik rond drie uur eindelijk Zoeterwoude Dorp in reed. Daar kwamen we net op tijd bij ons favoriete cafe: De Vriendschap. Het had de deuren net geopend en er zou live Folkmuziek gespeeld worden. Met chocoledemelk met slagroom en een tosti achter mijn kiezen kon ik weer tekenen. Niet het zonnige Nederlandse polderlandschap wat ik de hele dag had gezien, maar Amerikaans aandoende mannen in een bruincafe vol huilende zigeurnerkindjes aan de muur.
Hier een sfeerimpressie (filmpje) met tekening:

 

De muziek is van het (voor mij) onbekende gezelschap aan tafel. Elke eerste zondag van de maand is in de Vriendschap live Folkmuziek te horen.